Folk snackar hela tiden

Innan jag började på gymnasiet trodde jag inte att det skulle vara så här. Jag trodde att det var typiskt för högstadiet att eleverna gapar och så. Men min klass är väldigt stökig, med folk som snackar hela tiden och skiter i vad lärarna säger. Det är några som inte ens kommer till lektioner och ibland händer det att folk går innan det är slut.

Det verkar som om några av lärarna har gett upp. De har sin lektion, sedan får vi jobba själva och lämna in men det är det inte många som gör. De håller på med datorn och det är ingen som kollar vad de gör. Sedan blir det inget betyg och då är det en del som börjar bråka om att de har lämnat in och säger att läraren har tappat bort det.

En lärare som vi har i engelska brukar ha musikgrejer på lektionerna. Hon gör tävlingar och sånt på musik och så ska vi svara på frågor. Det är jävligt tråkigt, kan jag säga. Alla fattar ju att det är för att hon vill bli populär men det funkar ju inte. Folk blir förbannade istället för att hon är så kass. En lärare får inte vara feg.

Nu har jag själv fått problem med matten. Det hade jag inte i nian för då hade vi en lärare som kunde förklara och då hade jag inga problem. Men den läraren vi har nu, det blir så pratigt, så det blir aldrig nån riktig undervisning.

Jag vill inte skylla på någon annan för jag pratar också – alla pratar. Jag får väl skärpa till mig. Egentligen har jag inga problem med matten men man blir trött när det är så rörigt och då skiter man i det till slut. Ska det vara så här verkligen?

Abbe